Sub05122020

Posljednje izmjene10:30:27 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Potvrda uspješno provedenog projekta izgradnje pročistača u Kamenici

IZ GRADA Potvrda uspješno provedenog projekta izgradnje pročistača u Kamenici


Projekt izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u naselju Kamenica dobio je i službeno potvrdu uspješne provedbe. Ona je stigla iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju čije je povjerenstvo izvršilo nadzor stanja na terenu te izvijestilo da je Grad Lepoglava uspješno proveo navedeni projekt zahvaljujući kojem je na gradskom području izgrađen prvi pročistač otpadnih voda.

Ukupna vrijednost ovog projekta, kojim je obuhvaćena izgradnja pročistača i oborinske kanalizacije u dužini od 710 metara, iznosila je 805.129 kuna. 661.556 kuna potpore za provedbu projekta Grad Lepoglava osigurao je putem IPARD programa, Mjere 301.

Gradnja pročistača u Kamenici započela je 2015. godine. Iste je godine, u kojoj su završeni građevinski radovi, dobivena i uporabna dozvola. Nedavno je, a nakon što je sukladno Pravilniku o provedbi mjere protekao period od pet godina, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, nadležna za provedbu mjera potpore, završila nadzor koji je utvrdio da je projekt proveden u skladu sa svim zahtjevima.

- Rezultat nadzora Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potvrdio je da Grad Lepoglava kvalitetno i uspješno provodi projekte. Kao i u ovom slučaju, riječ je o projektima usmjerenima razvoju našeg grada odnosno stvaranju što bolji životnih uvjeta na cijelom gradskom prostoru. Što se projekta izgradnje pročistača otpadnih voda u Kamenici tiče, krećemo s njegovom, mogli bismo reći, nadogradnjom odnosno izgradnjom kanalizacijskog sustava koji će omogućiti priključivanje novih domaćinstava na ovaj pročistač. Naime, u planu je da se na njega priključe naselje Crkovec i centar Kamenice s tamošnjom osnovnom školom. U tom su smjeru poduzeti i prvi koraci, a odnose se na izradu projektne dokumentacije koja će biti temelj za početak izgradnje tog sustava – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Naime, Hrvatske su vode osigurale 160.000 kuna potpore za izradu projektne dokumentacije za izgradnju kanalizacijskog sustava kojim bi se naselje Crkovec i centar Kamenice priključio na postojeći pročistač otpadnih voda. Postupak izrade projektne dokumentacije Hrvatske su vode povjerile IVKOM-u koji je raspisao natječaj za izbor izrađivača navedene projektne dokumentacije.