Uto11052021

Posljednje izmjene03:31:38 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Suradnja Grada i branitelja – uređenje spomen-obilježja „Park 12 branitelja“

IZ GRADA Suradnja Grada i branitelja – uređenje spomen-obilježja „Park 12 branitelja“


Višegodišnja dobra i uspješna suradnja Grada Lepoglave i Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava rezultirala je prijavom projektnog prijedloga uređenja spomen-parka „Park 12 branitelja“ u Lepoglavi na javni poziv Ministarstva hrvatskih branitelja. Riječ je o projektu koji za cilj ima uređenje i poboljšanje postojeće vizure spomen-parka „Park 12 branitelja“ narušene utjecajem vremenskih prilika.

Nositelj projekta je Grad Lepoglava koji će zajedno s Ministarstvom hrvatskih branitelja financirati realizaciju ovog projekta, dok je Udruga branitelji Hrvatske Lepoglava partner u projektu.
Suradnju na projektu Grad Lepoglava i Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava potvrdili su potpisavši ugovor o suradnji. Potpisali su ga gradonačelnik Marijan Škvarić i predsjednik Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava Tomo Jakop.

- Grad Lepoglava kontinuirano ulaže značajna sredstva u očuvanje spomena i baštine koji su vezani uz promicanje ostvarenje najviših vrednota ustavnog poretka i čuvanju moralnog digniteta hrvatskog naroda. Namjera daljnje suradnje i održavanje dobrih odnosa potvrđeno je upravo i današnjom prijavom ovog zajedničkog projekta - izjavio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić dodavši da će Grad Lepoglava, pored spomen-parka „Park 12 branitelja“, urediti i sanirati spomen obilježja poginulim braniteljima u Kamenici i Višnjici, kao i spomen križa na lepoglavskom gradskom groblju.