Sub23102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Potpisan ugovor o ugradnji dizalica topline u Dom kulture u Lepoglavi

IZ GRADA Potpisan ugovor o ugradnji dizalica topline u Dom kulture u Lepoglavi


Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić potpisao je 1. lipnja s tvrtkom Energo-S iz Varaždina ugovor o ugradnji dizalica topline u zgradi Doma kulture u Lepoglavi.

- Nastavljamo s provedbom projekata usmjerenih korištenju obnovljivih izvora energije, povećanju energetske učinkovitosti i zaštiti okoliša. Zahvaljujući dizalicama topline koje ćemo ugraditi, grijanje će u zgradi Doma kulture ubuduće biti ekonomski isplativije i, što nam je također važno, ekološki prihvatljivije – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Ugovorom definirana vrijednost nabavke i ugradnje dizalica topline te pripadajuće opreme u zgradi Doma kulture iznosi 562.642,50 kuna s uračunatim PDV-om.

I ovaj će projekt Grad Lepoglava realizirati uz financijsku potporu iz drugih izvora. Prijavom projekta na Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javne namjene objavljenog od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ostvareno je sufinanciranje projekta u visini od 60 % za Fond opravdanih troškova ukupne procijenjene vrijednosti projekta kojeg je za Grad Lepoglavu izradio Turističko kulturno informativni centar (TKIC) koji ujedno i upravlja zgradom Doma kulture u kojoj će dizalice topline biti ugrađene.