Pon25102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Gradonačelnik Grada Lepoglave organizirao prijem za kolegu iz mađarskog Kiškumhalasa

IZ GRADA Gradonačelnik Grada Lepoglave organizirao prijem za kolegu iz mađarskog Kiškumhalasa


25 godina dugo prijateljstvo gradova Lepoglave i Kiškumhalasa, koje je povezala tanka nit čipaka, uskoro će biti osnaženo potpisivanjem povelje o bratimljenju. Potvrđeno je to i prigodom otvaranja 25. Međunarodnog festivala čipke kada su gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i gradonačelnik mađarskog Kiškumhalasa Fulop Robert potpisali pismo namjere o bratimljenju ovih dvaju čipkarskih centara. O tome i budućoj suradnji razgovaralo se na službenom prijemu kojeg je gradonačelnik Marijan Škvarić organizirao za svog mađarskog kolegu Fulopa Roberta.

"Na više od dva desetljeća suradnje i prijateljstva naših gradova zahvalni smo našim čipkaricama. Naša dva grada povezala je čipka no u budućnosti želimo proširiti suradnju i na brojnim drugim poljima za što postoji veliki potencijal. Izuzetno mi je drago da ćemo krug gradova s kojima se Grad Lepoglava pobratimo proširiti upravo s Kiškumhalasom.", istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Zadovoljstvo što će se pobratimiti s Lepoglavom nije krio ni gradonačelnik Kiškumhalasa.
"Lepoglava će biti prvi grad iz Hrvatske s kojim ćemo se pobratimiti. Bit će to prigoda da nastavimo graditi 25 godina duge prijateljske odnose.", poručio je gradonačelnik Kuiškumhalasa Fulop Robert.

Ispred Grada Lepoglave, prijemu održanom u gradskoj vijećnici, nazočili su predsjednik i potpredsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Kovač i Milan Pavleković te Dejan Bjelivuk iz projektnog ureda koji djeluje unutar TKIC-a.
"Vjerujem da ćemo uskoro, na jednoj od sljedećih sjednica Gradskog vijeća, donijeti odluku o bratimljenju s Kiškumhalasom i tako omogućiti intenzivnije povezivanje dvaju gradova i njihovih zajednica.", poručio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave Hrvoje Kovač.

Prijemu su nazočili i Janos Dezsoa iz Mađarskog instituta u Zagrebu i Katalina Konczer, načelnica mađarskog mjesta Gornjeg Četara u kojem žive mještani pretežito hrvatskih korijena.