Uto11052021

Posljednje izmjene03:31:38 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Football GRADSKO VIJEĆE (AUDIO) 12. svibnja održat će se izbori za mjesne odbore

GRADSKO VIJEĆE (AUDIO) 12. svibnja održat će se izbori za mjesne odbore


Gradsko vijeće Grada Lepoglave na svojoj je 14. sjednici, održanoj 3. travnja, donijelo Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na kojima će se birati članovi 11 gradskih mjesnih odbora.

Odluka je donesena uz četiri suzdržana glasa vijećnika iz redova HSS-a i nezavisnog Borisa Šinka. Također uz četiri suzdržana glasa navedenih vijećnika Gradsko je vijeće u stalno Gradsko izborno povjerenstva za članove vijeća mjesnih odbora imenovalo Stjepana Mađara, Gordanu Mošmondor, Snježanu Varović, Josipu Putanec, Dalibora Husnjak i Maju Poje.

Članovi Gradskog vijeća jednoglasno su na sjednici prihvatili Izvještaj o radu Savjeta mladih Grada Lepoglave za 2018. godinu te donijeli Odluku o osnivanju Dječjeg gradskog vijeća Grada Lepoglave.
- Želja nam je uključiti građane u sve segmente djelovanja grada pa tako i djecu kojoj ćemo, kao grad prijatelj djece, omogućiti da, u skladu s ovlastima, sudjeluju u kreiranju i donošenju gradskih odluka – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Pitanja vijećnika

Već uobičajeno, na početku sjednice vijećnici su imali prigodu za postavljanje pitanja. Pitanja i odgovore donosimo u zvučnom zapisu.

Pitanje vijećnika Ignaca Lončara (HSU) o uklanjanju kontejnera za otpad s groblja u Lepoglavi.

Pitanje vijećnika Stjepana Vreska (HNS) o povećanju sredstva za stipendije.

Pitanje vijećnika Zorislava Rodeka (HNS) o završetku radova na niskonaponskoj mreži u Crkovcu.

Pitanje vijećnika Stjepana Črepinka (HSS) o održavanju zelene površine uz tvrtku Lepa i usporedbi standarda vrtića i škola u Lepoglavi s onim u Zagrebu.

Pitanje vijećnika Borisa Šinka (nezavisni) o uređenju nogostupa u centru Lepoglave i dovršetku rekonstrukcije niskonaponske mreže na potezu od ulice Jeles do ugostiteljskog objekta Stara ciglana.

Pitanje vijećnika Željka Šoštarića (HSS) o projektu Centar raznolikost i otvaranju doma za starije i nemoćne osobe.