Uto11052021

Posljednje izmjene03:31:38 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Football NAJAVA Gradsko vijeće održat će 15. travnja online sjednicu na kojoj bi trebale biti donijete mjere za ublažavanje negativnih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa na području Grada Lepoglave

NAJAVA Gradsko vijeće održat će 15. travnja online sjednicu na kojoj bi trebale biti donijete mjere za ublažavanje negativnih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa na području Grada Lepoglave


Gradsko vijeće Grada Lepoglava održat će 15. travnja 21. sjednicu. Sjednica će se zbog trenutne epidemiološke situacije održati putem interneta, a vijećnici će o predloženim točkama glasati elektroničkom poštom.
Trenutno epidemiološko stanje odnosno posljedice koje će ono izazvati glavni su razlog sazivanja sjednice. Naime, Gradsko bi vijeće trebalo donijeti odluke o mjerama ublažavanja negativnih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa na području Grada Lepoglave.

Na Dnevnom su redu sjednice bit će tri značajne točke:
     - Prijedlog Odluke o mjerama za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa na području Grada Lepoglave
     - Prijedlog Odluke o dopunama Odluke o komunalnoj naknadi
     - Prijedlog Odluke o dopunama Odluke o mjerilima za sufinanciranje smještaja s područja grada Lepoglave u dječje vrtiće za 2020. godinu.

Kad je riječ o mjerama za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa na području Grada Lepoglave, Gradskom je vijeću predloženo da prihvati niz mjera usmjerenih građanima ai poslodavcima:
     - svi poduzetnici se u potpunosti oslobađaju plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi za obavljanje njihove poslovne djelatnosti za travanj, svibanj i lipanj 2020. godine ( iznimno i duže dok traju odluke i mjere ograničenja i zaštite Nacionalnog stožera RH).
Izuzete su banke, osiguravajuća društva, subjekti za priređivanje igara na sreću i djelatnosti kockanja i klađenja te pravne osobe u većinskom vlasništvu Republike Hrvatske i Varaždinske županije.

     - odgađa se slanje opomena za sve nepodmirene obveze fizičkih i pravnih osoba

     - odgađa se pokretanje svih postupaka prisilne naplate za vrijeme važenja mjera; od odgode će biti izuzete mjere prisilne naplate za dugovanja kojima prijeti zastara.

     - poduzetnicima i građanima daje se mogućnost odgode plaćanja i obročne otplate za sva dugovanja.
       Kućanstvima koja su ostala bez prihoda daje se mogućnost korištenja prava iz Programa raspodjele sredstava za potrebe socijalne skrbi Grada Lepoglave za 2020. godinu.

     - za vrijeme odgode neće se obračunavati zakonske zatezne kamate

     - Turističko kulturno informativni centar TKIC d.o.o. besplatno će pružati savjetodavne usluge svim poduzetnicima kao i udrugama za izradu dokumentacije i poslovnih planova, kod prijave projekata financiranih iz fondova EU, kao i kod prijava za natječaje resornih Ministarstava.

     - Grad Lepoglava će provesti javni natječaj za dodjelu bespovratnih potpora malim i srednjim poduzetnicima putem kojeg će poduzetnici moći ostvariti iznos od maksimalno 15.000 kuna za kapitalna ulaganja, kupnju opreme i inventara.

     - roditelji korisnici usluga Dječjeg vrtića „LEPOGLAVA“ oslobađaju se plaćanja troškova sufinanciranja smještaja djeteta u vrtiću za vrijeme obustave rada vrtića.
       Za roditelje – korisnike dječjih vrtića čiji osnivač nije Grad Lepoglava, a koji imaju prebivalište na području Grada Lepoglave i imaju odobreno sufinanciranje od strane Grada, u vrijeme trajanja Kriznih mjera Grad će plaćati odobreno sufinanciranje. Dječji vrtić će uz zahtjev za plaćanje za vrijeme trajanja Kriznih mjera uz mjesečni račun dostaviti i dokaz da nije bilo otkaza ugovora o radu u vrijeme važenja mjera, te da je zaposlenima isplatio plaću.

Vijećnici će glasati i o prijedlogu dopune Odluke o komunalnoj naknadi koja bi omogućila djelomično ili potpuno oslobađanje obveznika plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi za obavljanje poslovne djelatnosti dok traju posebne okolnosti.
Glasat će i prijedlogu da se sufinancira smještaj djece s područja Grada Lepoglave u dječje vrtiće za 2020. godinu.