Sub16102021

Posljednje izmjene02:03:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Tennis

LOKALNI IZBORI Marijan Škavrić i dalje je gradonačelnik Grada Lepoglave, osvojio i peti gradonačelnički mandat


Dosadašnji gradonačelnik Marijan Škvarić i u naredne će četiri godine biti na čelu Grada Lepoglave. Naime, u drugom je krug lokalnih izbora održanih ove nedjelje osvojio većinu glasova birača izašlih na izbore i tako osvojio svoj peti gradonačelnički mandat.

Opširnije...

IZBORI ZA GRADONAČELNIKA Marijan Škvarić i Robert Dukarić ušli u 2. krug izbora za gradonačelnika


O tome tko će bit gradonačelnik Grada Lepoglave birači će odlučiti u 2. krugu izbora koji će se održati 30. svibnja. Birači će birati između dosadašnjeg gradonačelnika Marijana Škvarića (849 glasova ili 26.85%) i dosadašnjeg predsjednika Gradskog vijeća Roberta Dukarića (724 glasova ili 22.90%) koji su u 1. krug osvojili najviše glasova.

Opširnije...

LOKALNI IZBORI Željko Šoštarić istaknuo kandidaturu za gradonačelnika Grada Lepoglave


U izbornu utrku za gradonačelnika Grada Lepoglave uključio se i Željko Šoštarić istaknuvši svoju kandidaturu za gradonačelničko na lokalnim izborima koji će se održati 16. svibnja ove godine.

Opširnije...

LOKALNI IZBORI Robert Maček istaknuo kandidaturu za gradonačelnika Grada Lepoglave


Uz poruku "ZAJEDNO za naš grad", danas je u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Opširnije...

LOKALNI IZBORI Marijanu Škvariću četvrti gradonačelnički mandat


Dosadašnji gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić i nadalje će biti na čelu grada. Naime, u drugom krugu lokalnih izbora Marijan Škvarić, kandidat koalicije HNS-HSU-SDP, prema neslužbenim rezultatima osvojio je 1378 glasova ili 51.69 posto glasova birača izašlih na izbore. Njegov protukandidat Željko Šoštarić, kandidat HSS, osvojio je 1257 glasova ili 47.15 posto glasova birača izašlih na izbore.
Zamjenik gradonačelnika Škvarića i nadalje će biti dosadašnji njegov zamjenik Hrvoje Kovač.

Opširnije...

LOKALNI IZBORI Građani grada Lepoglave gradonačelnika će izabrati u drugom krugu u koji ulaze Marijan Škvarić i Željko Šoštarić


Prema neslužbenim rezultatima izbora za gradonačelnika grada Lepoglave niti jedan kandidat nije dobio natpolovičnu većinu glasova birača izašlih na izbore te će o tome tko će biti novi gradonačelnik grada Lepoglave građani odlučivati u drugom krugu koji će se održati za dva tjedna. U drugom će ga krugu birati između dva kandidata – Marijana Škvarića, kandidata HNS-a, SDP-a i HSU-a koji je dobio 1298 glasova birača izašlih na izbore ili u postotku 48,16 glasova te Željka Šošatrića, kandidata HSS-a koji je dobio povjerenje 691 birača izašlih na izbore odnosno njih 25,64 posto glasova.

Opširnije...

IZ GRADA Tehnološki centar drvne industrije predstavljen u Udinama


Projekt Tehnološki centar drvne industrije Lepoglava predstavljen je u talijanskom gradu – Udine, na konferenciji o financiranju i izgledima za rast gospodarskih i trgovinskih odnosa. Projekt je predstavljen u okviru predstavljanja gospodarskih potencijala Varaždinske županije.

Opširnije...

IZ GRADA Iskustva Grada Lepoglave zanimljiva sudionicima Regionalne konferencije šumoposjednika jugoistočne Europe


Na 2. regionalnoj konferenciji šumoposjednika jugoistočne Europe, održanoj u Zagrebu, iskustva grada Lepoglave okupljenima na ovom međunarodnom stručnom skupu prenio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, koji se i kao saborski zastupnik uključio u parlamentarne aktivnosti vezane za razvoj drvne industrije.

Opširnije...

PRIOPĆENJE Gradonačelnik odgovorio na priopćenje Gradskog odbora HSS-a

Na nedavno priopćenje GO HSS-a Lepoglave oglasio se gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić.
Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Lažima i političkom neodgovornošću se ne čini dobro Lepoglavi

Opširnije...

GRAD LEPOGLAVA 5000 kuna gradske pomoći poplavljenoj Petrinji

Poplavom pogođen grad Petrinja u suradnji je s tamošnjim Crvenim križem pokrenuo akciju "Pet plus pet – pomoć poplavljenom području Petrinje" uputivši cijeloj Hrvatskoj poziv za pomoć.Pozivu se odazvao Grad Lepoglava doniravši 5000 kuna za pomoć stanovnicima poplavama ugroženog područja Petrinje.

Opširnije...

Prenosili iskustva na Islandu

Kako bi prenosili dobru praksu i iskustvo u provedbi programa i projekata Europske unije koje ima Grad Lepoglava, zamjenik gradonačelnika boravio je u Reykjaviku na Islandu u sklopu projekta Europske komisije, a vezano uz suradnju te zemlje s organizacijama i institucijama na Balkanu na budućim projektima i projektnim aktivnostima.

Opširnije...

Rasprava o mjerama socijalne politike Nacionalnog programa za mlade

Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač i Jasenka Friščić iz ivanečkog Centra za socijalnu skrb u lepoglavskom Domu kulture u petak 27. rujna sudjelovali su kao uvodničari na javnoj raspravi u sklopu projekta “Svi socijalno uključeni mladi!“ (SUMA) koji je financiran od strane Europske komisije kroz program "Mladi na djelu".

Opširnije...

Dugo očekivane promjene u načinu financiranja udruga s gradskog područja

Grad Lepoglava uvodi niz novina u poboljšanje rada i odnosa s građanima, a jedna od tih novina jest i težnja za boljim i transparentnijim sustavom financiranja organizacija civilnog društva na području našeg grada. Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač sudjelovao je tako na dvodnevnoj konferenciji "Financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva iz javnih izvora" kojeg je organizirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Državna škola za javnu upravu.

Opširnije...

Lepoglavski dijabetičari u Turskoj radili na senzibilizaciji te bolesti

„Tihi ubojica“, odnosno dijabetes jedna je od najčešćih bolesti današnjice koju smo sami s ovakvim brzim, nezdravim i stresnim životom stavili u top bolesti. Kako bi aktivno ponudili razne oblike pomoći oboljelima, Grad Lepoglava aktivno radi na formiranju prvog lokalnog Kluba dijabetičara.

Opširnije...

U Ateni potpisan sporazum za Međunarodni centar za iskustveno učenje

Europska perspektiva Lepoglave kao i projekti na europskoj razini u kojima sudjeluje i Grad Lepoglava sve su redovitiji i konkretniji što potvrđuje i angažman zamjenika gradonačelnika Hrvoja Kovača koji se prije nekoliko dana vratio iz Atene gdje je zajedno s lokalnim partnerom, Nezavisnoj udrugom mladih potpisao dokumentaciju za pokretanje velike međunarodne organizacije DeM International – Međunarodni centar za iskustveno učenje.

Opširnije...

Na konferenciji s Viviane Reding

Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač prošlog je ponedjeljka 16. rujna na poziv šefa Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Branka Beričevića gostovao u Trstu u Italiji na susretu sa zamjenicom predsjednika Europske komisije i povjerenicom za pravosuđe Viviane Reding.

Opširnije...

Vodovod Hadijaki pred otvaranjem

Još je potrebno obaviti samo tehnički pregled i novoizgrađeni vodovod na području Višnjice zvanom Hadijaki može početi opskrbljivati žitelje tog visinskog području Višnjice uz slovensku granicu pitkom vodom.

Opširnije...

Veleposlanik Češke uživao u zbirci minerala

Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Češke Martin Košatka, u nedjelju, 21. travnja, boravio je u Lepoglavi, a povod tog neslužbenog posjeta bili su poludrago kamenje i minerali. Naime, veleposlanik je strastveni kolekcionar minerala i to onih u kristalnim formama.

Opširnije...

Doministar Petar Skansi u Lepoglavi upoznat s gradskim projektima

Doministar sporta te proslavljeni hrvatski košarkaš i košarkaški izbornik Petar Skanski posjetio je u pratnji saborskog zastupnika Marija Habeka Lepoglavu kako bi nazočio završnici hrvatsko-slovenske košarkaške Lige bez granica.

Opširnije...

Gradonačelnik posjetio vrtićke mališane

Već tradicionalno povodom Uskrsnih blagdana, lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, posjetio je mališane dječjih vrtića „Lepoglava“ i „Runolist“ te ih razveselio čokoladnim pisanicama, zečićima i raznim drugim slatkišima. Mališani su s veseljem dočekali prvog čovjeka Lepoglave, otpjevali uskrsne pjesmice i poklonili mu čestitku koju su sami izradili.

Opširnije...

Državni prvak na prijemu kod gradonačelnika

Lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić organizirao je prijem za devetogodišnjeg Valentina Mravlinčiča, člana Penjačkog kluba Direkt iz Lepoglave i državnog prvaka u penjanju.

Opširnije...