Pon11102021

Posljednje izmjene08:59:49 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika

Politika

IZ GRADA Čestitka učiteljima i odgajateljima


Povodom Dana učitelja gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić posjetio je učitelje i odgajatelje u osnovnim školama i dječjim vrtićima na gradskom području.

Opširnije...

IZ GRADA Objavljena Lista prvenstva za podnošenje zahtjeva za kupnju POS stana u Lepoglavi


Na službenoj internet stranici Grada Lepoglave objavljena je Lista prvenstva za podnošenje zahtjeva za kupnju stana prema Programu društveno poticane stanogradnje na području Grada Lepoglave.

Opširnije...

POLITIKA Gradska organizacija SDP-a obilježila Međunarodni dan starijih osoba


Gradska organizacija SDP-a iz Lepoglave tradicionalno obilježava Međunarodni dan starijih osoba raznovrsnim aktivnostima, a i ove su godine odlučili posjetiti svoje starije sugrađane i kroz ‘čašicu’ iskrenog razgovora, bez neke pompe provesti vrijeme s njima jednostavnim druženjem.

Opširnije...

IZ GRADA Objavljen Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja


Grad Lepoglava i ove će godine, nastavljajući s provedbom demografskih mjera, pružiti potporu mladim obiteljima koje žele riješiti svoje stambeno pitanje. Za tu je namjenu u proračunu osigurao 200.000 kuna koje će zainteresiranim mladim obiteljima podijeliti u okviru Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja na području Grada Lepoglave za 2021. godinu. Poziv je objavljen na službenoj Internet stranici Grada Lepoglave (OVDJE).

Opširnije...

GRADSKO VIJEĆE Održana 3. sjednica Gradskog vijeća


Gradsko vijeće Grada Lepoglave održalo je 23. rujna 2021. svoju 3. sjednicu na kojoj je većinom glasova prihvaćen Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Lepoglave u prvoj polovici 2021. godine.

Opširnije...

IZ GRADA U Dom kulture u Lepoglavi u rad puštene novougrađene dizalice topline


Grad Lepoglava uspješno je zaključio još jedan projekt koji će omogućiti korištenje ekonomski isplativijih i ekološki prihvatljivijih izvora energije. Naime, u Domu kulture u Lepoglavi u rad su puštene dizalice topline zahvaljujući kojima će se, uz korištenje ekološki prihvatljivog energenta, troškovi grijanja na godišnjoj razini smanjiti za oko 40%.

Opširnije...

IZ GRADA Održan sastanak Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave


U Lepoglavi je 23. rujna održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave, prva pod vodstvom novoimenovanog načelnika Stožera Damjana Županića.

Opširnije...

IZ GRADA Uređuje se vodotok potoka u Kameničkom Podgorju


Unatrag nekoliko godina kontinuirano se na području Grada Lepoglave, zahvaljujući odličnoj suradnji Grada Lepoglave i Hrvatskih voda, radi na uređenju vodotoka brojnih lokalnih potoka i rijeke Bednje.

Opširnije...

IZ GRADA Gradonačelnik Grada Lepoglave organizirao prijem za kolegu iz mađarskog Kiškumhalasa


25 godina dugo prijateljstvo gradova Lepoglave i Kiškumhalasa, koje je povezala tanka nit čipaka, uskoro će biti osnaženo potpisivanjem povelje o bratimljenju. Potvrđeno je to i prigodom otvaranja 25. Međunarodnog festivala čipke kada su gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i gradonačelnik mađarskog Kiškumhalasa Fulop Robert potpisali pismo namjere o bratimljenju ovih dvaju čipkarskih centara. O tome i budućoj suradnji razgovaralo se na službenom prijemu kojeg je gradonačelnik Marijan Škvarić organizirao za svog mađarskog kolegu Fulopa Roberta.

Opširnije...