Čet15042021

Posljednje izmjene08:56:32 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika

Politika

GRADSKO VIJEĆE Gradsko vijeće odradilo posljednju sjednicu u ovom sazivu


Gradsko vijeće Grada Lepoglave održalo je u ponedjeljak, 12. travnja svoju 28. po redu, ujedno i posljednju sjednicu u sazivu konstituiranom nakon lokalnih izbora održanih 2017. godine.
Posljednja je sjednica održana pod strogim epidemiološkim mjerama. Tako je na samom njenom početku svim nazočnima izmjerena temperatura koja je kod jednog od vijećnika bila povišen te je isti morao napustiti sjednicu koja je održana uz nazočnost 11 vijećnika. Troje vijećnika već ranije nisu, iz opravdanih razloga, mogli nazočiti sjednici na kojoj su, u njenom nastavku, sve točke dnevnog reda prihvaćene jednoglasno i bez rasprave.

Opširnije...

LOKALNI IZBORI Marijan Škvarić kreće po peti gradonačelnički mandat


Sadašnji gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić istaknuo je svoju kandidaturu za mjesto gradonačelnika Grada Lepoglave na predstojećim lokalnim izborima. Kao kandidat Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata krenuo je tako u utrku za svoj peti gradonačelnički mandat.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava nastavlja s provođenjem Programa zaštite divljači


Kada je Grad Lepoglava protekle godine krenuo s provođenjem Programa zaštite divljači, bio je među prvim jedinicama lokalne samouprave u Hrvatskoj na čijem se području zaštita divljači provodi u okviru programa usklađenog sa zakonom, pravilnicima i pravilima struke.

Opširnije...

IZ GRADA Slatki uskrsni pokloni za vrtićke mališane


Ususret nadlazećem blagdanu Uskrsa, Grad Lepoglava i gradska Turistička zajednica darivali su slatkim uskrsnim poklonima mališane u dječjim vrtićima na gradskom području.

Opširnije...

IZ GRADA Uskrsni paketi za korisnike projekta "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku"


Uključene u projekt "Zaželi bolji život u Klenovniku i Lepoglavi" ovih će dana zasigurno razveseliti paketi koje će dobiti povodom Uskrsa.

Opširnije...

IZ GRADA Stipendije Grada Lepoglave za 33 studenata


Na prigodnoj svečanosti održanoj u gradskom parku u Lepoglavi potpisani su ugovori o dodjeli gradskih stipendija za akademsku godinu 2020./2021. Ugovore o stipendiranju s Gradom Lepoglavom potpisalo je 33 studenata koji su temeljem provedenog javnog natječaja i zadovoljenih kriterija ostvarili pravo na gradsku stipendiju u mjesečnom iznosu od 700 kuna. Njih 29 to je pravo ostvarilo temeljem socijalno-ekonomskog status, a četvero temelje uspješnosti tijekom studiranja.

Opširnije...

NATJEČAJ Raspisan gradski natječaj za potpore u poljoprivredi


Grad Lepoglava je raspisao Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi za 2021. godinu.

Opširnije...

LOKALNI IZBORI Hrvoje Kovač istaknuo kandidaturu za gradonačelnika Grada Lepoglave


Hrvoje Kovač
kandidat je Socijaldemokratske partije Hrvatske za gradonačelnika Grada Lepoglave na predstojećim lokalnim izborima.

Opširnije...

IZ GRADA Otvoren Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju POS stanova u Lepoglavi


Zainteresirani za kupnju stana iz Programa poticane stanogradnje na području Grada Lepoglave moći će, zaključno do 14. svibnja, Gradu Lepoglavi podnijeti zahtjev za kupnju vlastitog stambenog prostora. Naime, Grad Lepoglava je raspisao Javni poziv za utvrđivanje Liste prvenstva za podnošenje zahtjeva za kupnju stana prema Programu društveno poticane stanogradnje na području Grada Lepoglave.

Opširnije...