Uto07072020

Posljednje izmjene03:36:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Ostalo IZ GRADA Grad Lepoglava osigurao poklon pakete za starije građane povodom Uskrsa

IZ GRADA Grad Lepoglava osigurao poklon pakete za starije građane povodom Uskrsa

Tradicionalno povodom Uskrsnih blagdana Grad Lepoglava daruje nekoliko obitelji slabijeg socio-ekonomskog statusa, a ove godine gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač u pratnji gerontodomaćice Alice Štefanek obišli su korisnike iz programa Pomoć u kući kojeg u suradnji s Crvenim križem Varaždinske županije provodi Grad Lepoglava.

Obiđeno je devet obitelji koji su se zbog životnih nedaća našli u ozbiljnim problemima pa im sada kroz život pomaže gradska gerontoslužba za koju Grad Lepoglava već više godina izdvaja sredstva iz svoj socijalnog programa. 

- Možda nije puno, ali je od srca i vjerujem da će uljepšati ovo blagdansko vrijeme našim građanima na koje nismo zaboravili ni ovog Uskrsa. To je najmanje što možemo učiniti za njih jer ovom skromnom, ali simboličnom gestom želimo pokazati koliko su nam naši stariji sugrađani važni te kako se svi zajedno trebamo truditi pomoći im – rekao je gradonačelnik Škvarić predajući poklon pakete obiteljima iz ovog programa.

Koordinirajući aktivnosti s organizacijama civilnog društva, Crvenim križem i drugim humanitarnim organizacijama obiđeno je znatno više obitelji, a upravo kako bi se svima pomoglo, odnosno kako netko ne bi ostao zakinut za ovaj oblik pomoći koju Grad Lepoglava osigurava. Ovog su puta osim korisnika programa Pomoć u kući poklon pakete primili i građani u udomiteljskoj obitelji kao i oni koji su stradali uslijed klizišta prošle godine.