Sri12082020

Posljednje izmjene11:11:40 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Ostalo MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA Članovi GO SDP-a Lepoglave posjetili starije sugrađane

MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA Članovi GO SDP-a Lepoglave posjetili starije sugrađane


Gradska organizacija SDP-a iz Lepoglave tradicionalno obilježava Međunarodni dan starijih osoba raznovrsnim aktivnostima, a ove su godine odlučili posjetiti svoje starije sugrađane i kroz 'čašicu' iskrenog razgovora, bez neke pompe provesti vrijeme s njima jednostavnim druženjem.

Prigodne poklone svojim je sugrađanima predao predsjednik Foruma seniora Gradske organizacije SDP-a Lepoglava Stjepan Špiranec, a u subotnjem obilježavanju Dana starijih pridružili su mu se i članica Gradskog odbora Foruma seniora Josipa Rudec te predsjednik Gradske organizacija Hrvoje Kovač.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u Hrvatskoj i u cijelom svijetu kako bi se naglasilo značenje osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika starije dobi. Nužno je osigurati životni okoliš, koji se može prilagoditi kako zdravstvenim tako i socijalnim potrebama i funkcionalnoj sposobnosti starijih osoba.

Premda su poklonili bili više simbolične naravi, najveći poklon koji su lepoglavski SDP-ovci dali svojim starijim sugrađanima svakako su bili posjeta i razgovor jer se više puta potvrdilo kako
je onaj ljudski oblik druženja, aktivnog slušanja i kvalitetnog provođenja vremena s osobom daleko vrjedniji od bilo kakvog materijalnog poklona.

- Uvažavanje i razumijevanje starijih, temelj je svakog razvijenog društva. Svim našim starijim Lepoglavčankama i Lepoglavčanima, uz najljepše želje i puno zdravlja, čestitam Međunarodni dan starijih osoba - čestitka je, koju je povodom Međunarodnog dana starijih osoba, uputio predsjednik Foruma seniora Stjepan Špiranec.