Uto26012021

Posljednje izmjene11:11:59 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Nogomet NOGOMET Stella Gotal, trenerica ŽNK Lepoglava postala izbornicom hrvatske ženske U-17 reprezentacije

NOGOMET Stella Gotal, trenerica ŽNK Lepoglava postala izbornicom hrvatske ženske U-17 reprezentacije


Trenericu i dugogodišnju igračicu ŽNK Lepoglave - Ivančanku Stellu Gotal, Hrvatski nogometni savez imenovao je izbornicom hrvatske ženske U-17 nogometne reprezentacije. Kruna je to uspješnog dosadašnjeg Stellinog trenerskog rada s mladim nogometašicama u okviru Hrvatskog nogometnog saveza.

- Za mene je ovo izuzetna čast i kruna mog dosadašnjeg rada, ali i poticaj za dalje. A mislim da je cilj svakog trenera dogurati što dalje – istaknula je Stella koja je sa svojih 25 godina trenutno najmlađa izbornica u Europi i zasigurno među najmlađima, ako ne i najmlađa, izbornica na svijetu.

Samo par dana nakon što je kao izbornica preuzela reprezentaciju Stella je odradila i prvu reprezentativnu akciju – turnir ženskih nogometnih reprezentacija igračica do 16 godina. Na turniru su uz reprezentaciju Hrvatske nastupile i reprezentativne vrste Makedonije, Bugarske i Islanda. Hrvatske su mlade nogometašice pod vodstvom Stelle Gotal pobijedile vršnjakinje iz Bugarske i Makedonije te su poražene od Islanđanka što im je u konačnici donijelo drugo mjesto na turniru.
- Ovaj turnir i prijateljske utakmice koje ćemo igrati priprema su za nadolazeće kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se održati u Bosni i Hercegovini u listopadu ove godine, a na kojem ćemo nastupiti u skupini s domaćinom, Engleskom i Belgijom – najavila je Stella daljnje reprezentativne akcije.

Unatoč obavezama u reprezentacija Stella će i nadalje trenirati Ženski nogometni klub Lepoglavu s kojim se u 2. hrvatskoj nogometnoj ligi za žene bori za povratak u društvo najboljih – 1. hrvatsku nogometnu ligu.
- Ovo mi je prva sezona da vodim seniorke i izniman će uspjeh biti ako ekipu vratim u 1. hrvatsku nogometnu ligu iz koje smo ispale prije dvije godine – poručuje Stella kojoj podršku u vođenju ekipe pruža trener Siniša Matuza koji s ekipom radi kad je Stella odsutna.