Sri15072020

Posljednje izmjene10:31:25 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Nogomet PROSLAVA (FOTO) Ženski nogometni klub Lepoglava proslavio naslov prvaka i 15 godina postojanja

PROSLAVA (FOTO) Ženski nogometni klub Lepoglava proslavio naslov prvaka i 15 godina postojanja


Ženski nogometni klub Lepoglava ove sezone ima puno razloga za slavlje. Naime, sezonu 2018./2019. nogometašice Lepoglave osvojile su naslov prvaka 2. hrvatske nogometne lige za žene, skupine Sjever-zapad, čime su izborile povratak u najelitniji rang klupskog ženskog nogometa u Hrvatskoj – u1. hrvatsku nogometnu ligu za žene. Uz to, Klub ove godine navršava 15 godina postojanja.

Veliki klupski uspjeh i rođendan Kluba proslavljeni su protekle subote na Sportsko-rekreacijskom centru u Lepoglavi. Za tu je prigodu organizirana ceremonija dodjele pehara za osvojen naslov. Pehar je nogometašica Lepoglave, uz čestitke za ostvaren rezultat, uručio Željko Franić, stručni tajnik Županijskog nogometnog saveza Varaždin koji je jedini ispred Županijskog nogometnog saveza stigao u Lepoglavu. Na ceremoniji nije bilo nikoga iz Hrvatskog nogometnog saveza. Uz pehar, Klubu je uručio plaketu za 15 godina postojanja.

Ispred Grada Lepoglave čestitke je nogometašicama, stručnom stožeru i klupskom vodstvu uputio zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave, Hrvoje Kovač. Poručio je tom prigodom da uz do sada pruženu gradsku pomoć Klub može računati i na daljnju podršku Grada Lepoglave. Kazao je da su najzdraviji sportski kolektivi u Gradu Lepoglavi upravo oni u kojima treniraju djevojke, a to je uz ŽNK Lepoglavu i ŽOK Lepoglava. Kovač je dodao i da vjeruje da će Klub, za razliku od prvog nastupa u 1. HNLŽ kada je nedostajalo iskustva, na kraju sezone zadržati prvoligaški status.

Tijekom proslave klupskog rođendana i naslova prvaka 2. HNLŽ odigrane su tri revijalne utakmice. U prvoj utakmici sastale su se ekipe početnica ŽNK-a Lepoglave i NK Lepoglave. Revijalnu utakmicu odigrale su i kadetkinje ŽNK Lepoglave pokazavši da ženski nogomet u Lepoglavi ima budućnost. Na kraju, prvakinje su odigrale revijalnu utakmicu s ekipom u čijem su sastavu bili sponzori i roditelji.