Sri03062020

Posljednje izmjene06:28:52 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo ZABAVNA ŠKOLA NOGOMETA Potpisana povelja o suradnji

ZABAVNA ŠKOLA NOGOMETA Potpisana povelja o suradnji


Od 26. do 30. kolovoza održat će se, djelom u slovenskom Videmu, a djelom u Lepoglavi, ovogodišnje izdanje Otvorene zabavne škole nogometa u koju će biti uključena djeca iz osnovnih škola u Lepoglavi, Bednji i Videmu.
Preduvjet za održavanje ove manifestacije potpisi su koje su u Lepoglavi na povelju o suradnji na projektu Otvorene zabavne škole nogometa stavili gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić, načelnik općine Bednja Mirko Bistrović, načelnik slovenske općine Videm Friderik Bračič i Velimir Suban, ispred Ureda Otvorene zabavne škole nogometa.

- Zadovoljan sam što je Grad Lepoglava uključen u ovaj prekogranični projekt koji na partnerskoj, ali i prijateljskoj osnovi povezuje nekoliko jedinica lokalne samouprave. Ovim projektom našim najmlađima pružamo mogućnost za kvalitetan razvoj temeljen na sportu dajući im i priliku za sklapanje novih prijateljstva – istaknuo je potpisujući povelju u ime Grada Lepoglave lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Načelnik općine Bednja Mirko Bistrović zahvalio se svima uključenima u realizaciju projekta Otvorene zabavne škole nogometa, bez čijeg truda projekt ne bi zaživio, dok se načelnik općine Videm Friderik Bračić osvrnu na činjenicu da je navedeni projekt, koji ulazi u svoju šestu godinu, zbližio tri jedinice lokalne samouprave koje su proširile svoju suradnju i na druge projekte.
- Naša zajednička domovina – Europska unija tjera nas da stvaramo bolje životne uvjete u našim sredinama i to zajedničkim djelovanjem kakvo smo ostvarili kroz ovaj projekt – zaključio je načelnik općine Videm Bračić.

Ispred Ureda Otvorene zabavne škole nogometa svim se nazočnima, među kojima su bili i zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač te čelni ljudi Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave, zahvalio Velimir Suban istaknuvši posebno veliku podršku projektu od strane Grada Lepoglave.

Dakle, krajem kolovoza, 200 će djece u dobi od 6 do 12 godina kroz zabavan i neobavezan način učiti osnove nogometne igre, družiti se, zabavljati te međusobno upoznavati. Pri tom će prva dva dana boraviti u Videmu, a preostala tri u Lepoglavi.