Pon28092020

Posljednje izmjene10:27:00 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Rekreacija SEOSKE IGRE Višnjičke seoske igre na jednom mjestu okupile cijelu Višnjicu

SEOSKE IGRE Višnjičke seoske igre na jednom mjestu okupile cijelu Višnjicu


Brojni su se mještani Višnjice u nedjelju, 22. lipnja, okupili na igralištu pored višnjičke škole sudjelujući odnosno prateći i navijajući za svoje favorite na 2. višnjičkim seoskim igrama, koje je i ove godine u Višnjici organizirala domaća Udruga za sport i rekreaciju "Sport za sve".

Na borilištu se, odmjeravajući snagu, spretnost i brzinu, susrelo šest ekipa iz šest višnjičkih naselja – Donje Višnjice, Gornje Višnjice, Bednjice, Zlogonja, Zalužja i Komes brijega.

Natjecanje je održano u devet disciplina – hodanju na štakama, skakanju u vreći, penjanju na uže, skoku u dalj, potezanju štapa, nošenju košare na glavi, bacanju kamena, nošenju vode u putama i potezanju konopom.

Najviše uspjeha imala je ekipa Bednjice, druga je bila ekipa Zlogonja, a treća Donje Višnjice. Slijede ekipe Komes brijega, Gornje Višnjice i Zalužja.

Natjecanje za koje Višnjičarci pokazuju veliki interes najava je skorašnjeg nastupa ekipe Višnjice na državnim seoskim igrama, na kojima višnjička ekipa tradicionalno ostvaruje odlične rezultate.