Pon21092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Rekreacija SPORTSKA PRIZNANJA Lepoglava među laureatima Hrvatskog saveza športske rekreacije

SPORTSKA PRIZNANJA Lepoglava među laureatima Hrvatskog saveza športske rekreacije


Hrvatski savez športske rekreacije dodijelio je povodom Dana sportske rekreacije priznanja za postignute rezultate na području sportske rekreacije i sporta u protekloj godini. Među dobitnicima visokih priznanja bili su Grad Lepoglavi i USR "Sport za sve" Lepoglava.


Gradu Lepoglavi dodijeljeno je priznanje za dobivanje titule Europski grad sporta 2015. godine.
- Za dobivanje ovog status posebno je zaslužna sportska rekreacija koja u Lepoglavi ima dugu tradiciju. Drago nam je da je ovo priznanje Gradu Lepoglavi dodijeljeno od stranih koji se bave sportskom rekreaciju i znanju njenu vrijednost – rekao je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač primajući priznanje od predsjednika Hrvatskog saveza športske rekreacije prof. emeritus dr. sc. Vladimira Findaka.
- I druga priznanja dodijeljena ovom prigodom sportsko – rekreativnim udrugama s područja grada Lepoglave potvrda su vrijednosti sportske rekreacije u gradu Lepoglavi, ali i njihovog rada. Vrijednosti su to koje su ugrađene u dobivanje prestižne titule Europskog grada sporta - dodao je Kovač ponudivši svim gradovima i općinama, koji se žele kandidirati za ovu prestižnu titulu, pomoć u pripremi prijavne dokumentacije.

Udruzi za sportsku rekreaciju "Sport za sve" Lepoglava dodijeljena je medalja "Mirko Relac" za razvoj sportske rekreacije.
- Ovo je rezultat našeg dobrog rada i potvrda naše krovne organizacije da smo, kad je razvoj sportske rekreacije u Lepoglavi u pitanju, na dobrom putu – istaknuo je predsjednik USR "Sport za sve" Marko Vrtar primajući nagradu.

Priznanje za uspješnu organizaciju i provedbu sportsko – rekreacijskih natjecanja i aktivnosti na lokalnoj razini u 2014. godini Udruzi za sportsku rekreaciju "Sport za sve Višnjica" dodijelili su Hrvatski savez sportske rekreacije i Hrvatski olimpijski odbor.

Priznanja su dodijeljena u Zagrebu na svečanosti koju je povodom Dana sportske rekreacije organizirao Hrvatski savez športske rekreacije.