Sri08072020

Posljednje izmjene03:36:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Rekreacija Sportsko penjanje sve popularnije

Sportsko penjanje sve popularnije

penjaci1

Od otvaranja Penjačkog centra Lepoglave, 11. kolovoza, pa sve do danas,  penjačku stijenu posjetilo je čak četrdesetak ljudi, od kojih sve veći broj ljubitelja penjanja redovito pohađa  Penjački centar.

S obzirom da najveći broj posjetitelja čine upravo djeca školske dobi u čiju je svrhu i izgrađen ovaj projekt, ostvaren je cilj promoviranja ovog vrlo zanimljivog sporta. U Penjačkom centru svakim radnim danom od ponedjeljka do petka dežurni instruktori svoje znanje te dugogodišnje iskustvo u penjanju i alpinizmu  prenose upravo na mlađe naraštaje te na ovaj način upotpunjuju športsku te turističku ponudu grada Lepoglave.

- Kao predstavnici Planinarsko-alpinističkog kluba Lepoglave ovim se putem još jednom zahvaljujemo gradonačelniku grada Lepoglave, Marjanu Škvariću na iznimnoj podršci te zalaganju na ostvarenju projekta izgradnje ovog Penjačkog centra, kao i svima ostalim koji su svojim djelovanjem pripomogli realizaciji ovog projekta i također zahvaljujemo Domu kulture na razumijevanju i velikoj podršci danoj u vidu realizacije projekta te daljnjeg rada Penjačkog centra, koji se ujedno nalazi u prostorijama Doma kulture. – izjavio je Mario Musulin, tajnik PAK-a Lepoglava.

Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani da posjete Penjački centar svakim radnim danom od 18 do 22 sata, te uz vodstvo instruktora upoznaju sve zanimljivosti koje ovaj sport pruža.