Sri04082021

Posljednje izmjene03:35:19 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Rekreacija 59 trkača na 6. Memorijalnoj utrci ''Josip Putar''

59 trkača na 6. Memorijalnoj utrci ''Josip Putar''

putar6-n

Udruga za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Lepoglava i Zajednica športskih udruga grada Lepoglave u suradnji s TK Marathon 95 iz Varaždina organizirali su jučer 12.09. 6. memorijalnu utrku Josip Putar na stazi dužine 12 kilometara na relaciji Lepoglava-Kamenica-Žarovnica-Lepoglava.

Josip Putar, čije ime utrka nosi, svoj cjelokupni rad utkao je u razvoj i promociju športske rekreacije i  športski život Lepoglave. Njemu u sjećanje šesti puta za redom okupili su se trkači iz Hrvatske i Slovenije.

Kategorije na utrci su bile sljedeće za muškarce i žene:
do 19 godina
od 20 do 29 godina
od 30 do 39 godina
od 40 do 49 godina
od 50 do 59 godina
od 60 do 69 godina
od 70 na više

Na utrci je sudjelovalo 6  žena i 53 muškarca.

Prvi je u cilj utrčao prošlogodišnji pobjednik JOSIP LACKOVIĆ, iz Radovana, član MK Hrvatskog sokola iz Osijeka, s vremenom sekundu manje od 44 minute, drugo mjesto zauzeo je Đuro Komlenović, iz Kutine, a treće mjesto osvojio je Igor Goričanec, član Triatlon kluba Međimurje.

Među trkačicama pobjedu je odnijela VALENTINA ŽUPANIĆ, individualka iz Ivanca s izvrsnim vremenom 53 minute i 47 sekundi, drugo mjesto zauzela je Iris Rožmarić, TK Marathon 95 Varaždin, a treće mjesto osvaja Ana Kresojević, AK Veteran iz Zagreba.

Svi trkači primili su zahvalnice za sudjelovanje, majice i prigodne suvenire s logom utrke, dok su sretnici u tomboli osvojili vrijedne nagrade.

Prisutnima su se obratile gospođa Fanika Putar, supruga pokojnog Josipa Putara, te gošća, operna diva Ivanka Boljkovac i dr. Marija Kolačko, prijateljice obitelji Putar. Zahvalile su se organizatorima i trkačima na nastojanju da ime i djelo Josipa Putara ne bude zaboravljeno.

Nagrade je uručio dogradonačelnik Lepoglave gospodin Alojz Gredelj.