Uto07072020

Posljednje izmjene03:36:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Školski sport I ove godine ljetna Škola nogometa

I ove godine ljetna Škola nogometa

offs-naslov
Povelju su potpisali dugogodišnji suradnici na projektu Lepoglava-Bednja-Videm

Jedan od najkonstantnijih projekata za djecu u našem kraju, Otvorena zabavna škola nogometa i ove će godine uveseliti naše brojne mališane. Zaključak je to s potpisivanja povelje o međusobnoj suradnji na spomenutom projektu kojeg su u Videmu (Slovenija) 21.03. potpisali gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić, načelnik općine Bednja Mirko Bistrović i župan općine Videm Frederik Bračič. Kao nositelj projekta za Hrvatsku, povelju je supotpisao i Velimir Suban iz Zemaljskog ureda u Zagrebu.

Međunarodna otvorena zabavna škola nogometa Bednja - Lepoglava - Videm održat će se u kolovozu 2012. godine, a predviđeno je da se program održi dva dana na Bednji i tri dana u Videmu. Na školi će sudjelovati učenici škola iz Lepoglave, Bednje i Videma što su potvrdili i ravnatelji spomenutih škola koji su također prisustvovali potpisivanju povelje.

Školu koju logistički još tamo od 2005. godine organizira i potpomaže Zajednica športskih udruga grada Lepoglave, voditi će ove godine Vlado Heček iz Bednje i Jože Horvat iz Videma.

Open fun football schools (Otvorena zabavna škola nogometa) je projekt koji podržavaju nordijske zemlje i UEFA. Osmišljena je kao zabavni program (nogomet i druge sportske igre ) za djecu starosti od 6-12 godina bez obzira na rasu, vjeru, spol, sportsko znanje, materijalni status, itd. Projekt se provodi već desetak godina u tranzicijskim zemljama u koje spada i Hrvatska.

Inače, OFFS potiče iz ljetnih nogometnih škola zapadnih zemalja, a prvi puta na našim prostorima predstavljen je u BiH 1998. godine. Svrha ovog projekta tolerancije je ponovno povezivanje djece i ljudi različitog etničkog porijekla na razini dijaloga, a aktivnosti su se proširile na Makedoniju, Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Gruziju, Armeniju, Azerbejdžan, Moldaviju, Ukrajinu, Jordan, Libanon i Irak.

Svi treneri i ostali koji rade na ovom projektu rade na volonterskoj bazi.