Uto07072020

Posljednje izmjene03:36:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Školski sport "Olimpijska bronca" ide u Lepoglavu!

"Olimpijska bronca" ide u Lepoglavu!

voi1

U petak je 11. svibnja na nogometnom igralištu u Ivancu održana 2. Olimpijada dječjih vrtića sa šireg ivanečkog područja, u organizaciji Dječjeg vrtića Ivančice iz Ivanca u suradnji sa Zajednicom športskih udruga Grada Ivanca, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora. Na Olimpijadi uspješno su nastupali i klinci iz lepoglavskog vrtića.

Olimpijadu je svečano otvorila dogradonačelnica Grada Ivanca, Jasenka Friščić, uz poruku kako je bitno sudjelovati, a ne pobijediti. Nakon defilea svih vrtića, mališani su kako i doliči pravoj olimpijadi upalili olimpijski plamen. Olimpijadi je prisustvovao i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Ivanca, Miljenko Jarnjak istaknuvši kako je cilj ovog natjecanja razvijanje sportskog duha i postavljanje temelja za bavljenje tjelesnim aktivnostima kod djece predškolske dobi, te promocija olimpizma i odgajanje djece putem sporta.

Nakon svečanog otvaranja natjecanje je moglo početi, pa je tako pred punim gledalištem, u 5 sportskih disciplina, snage odmjerilo 242 djevojčica i dječaka iz dječjih vrtića u Ivancu, Lepoglavi, Klenovniku, Radovanu, Vinici, Donjem Ladanju, te po prvi puta iz vrtića u Vidovcu.

Natjecali su se u disciplinama bacanje loptice u dalj, malom nogometu, trčanju na 50 metara, štafetnoj utrci, te u skoku u dalj. Najspretnijima su se pokazali mališani Dječjeg vrtića "Zvjezdice" iz Vinice. Drugo mjesto dijele tri vrtića i to "Ivančice" iz Ivanca, "Latica" iz Klenovnika i "Škrinjica" iz Vidovca, dok je treće mjesto osvojio Dječji vrtić iz Lepoglave. Svi sudionici na kraju se primili diplome, dok su pobjednicima uručeni pehari i prigodne nagrade.