Uto07072020

Posljednje izmjene03:36:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Školski sport Mala škola sporta

Mala škola sporta

Cilj male škole sporta nije djecu trenirati kao sportaše kroz razne sportske igre jer djeca nisu mali ljudi i treba im pristupiti s velikim oprezom i uzeti u obzir njihove karakteristike. Cilj male škole sporta je upravo suprotan, zabava s naglaskom na osnovu pismenost kretanja i osnovne vještine, tj. učiti pravilno trčati, skakati, bacati, kotrljati se, okretati. Mala škola sporta u radu s djecom ima dvosmjernu zadaću. Prva se odnosi na informacijsku komponentu vježbanja gdje je cilj vježbanja da se motorička znanja nauče, dok je druga transformacijska komponenta vježbanja jer je provedba kinezioloških motoričkih znanja u funkciji razvoja sposobnosti djeteta.

Djeca u maloj školi sporta uče i svladavaju biotička motorička znanja, kineziološka prilagođena biotička znanja, jednostavnija kineziološka motorička znanja i upoznaju osnove pojedinih sportova. Sadržaji su zabavni, omogućuju djeci usmjereno otkrivanje,ohrabruju ih na sudjelovanje u više sportova, stječu pozitivno iskustva u sportu. Ciljana skupina djece koju obuhvaća program ove škole su mlađa predškolska skupina (djeca od 3 do 4 godine), srednja predškolska skupina (djeca od 4 do 5 godina), starija predškolska skupina i mlađa školska skupina (6 do 7 ili 8 godina).

Osim programa namijenjenog djeci, jedan dio programa male škole sporta usmjeren je prema roditeljima. Taj dio programa obuhvaća tribine, predavanja i radionice vezane uz prehranu, zdravlja i prevencije djece. Predavači su isključivo educirane i kompetentne osobe iz područja medicine, farmacije, nutricionizma i neizostavne kineziologije.


U planu i programu škole planirana je i mala škola plivanja ukoliko bude zainteresiranih koja će se provoditi na Gradskim bazenima Varaždin.