Uto07072020

Posljednje izmjene03:36:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Školski sport ''Lino višebojac'' razveselio učenike lepoglavske škole

''Lino višebojac'' razveselio učenike lepoglavske škole

Tradicionalna „Podravkina“ manifestacija „Lino višebojac“ u srijedu, 6. prosinca održana je u Osnovnoj školi Ante Starčevića u Lepoglavi. Ta je škola ujedno i jedini ovogodišnji predstavnik Varaždinske županije u tom projektu koji će u svojoj sedmoj sezoni obuhvatiti 24 škole iz cijele Hrvatske.

Na ovoj jedinstvenoj smotri sportskih radosti i dječje kreativnosti, učenice i učenici od 5. do 8. razreda, sudjelovali su u 8 disciplina. Osim što su se natjecali u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, gađanju u koš, potezanju užeta, pokazali su i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo. Tako je pročitan i najbolji literarni rad Ive Štefičar na temu „Svijet po mom“.

Inače, na svako ovakvo natjecanje dolaze vrhunski sportaši, a ovoga puta u školi su gostovale Maša Martinović i Ana Marija Čelan – članice hrvatske karate reprezentacije koje su na nedavnom svjetskom prvanstvu u Parizu osvojile srebrnu medalju te iskusni ngometni internacionalac Tomo Šokota. Osim što su se družili s učenicima, poznati sportaši su im pomogli i prilikom samog natjecanja.

A što se tiče samog natjecanja, kod dječaka najboljim se pokazao Dominik Špac iz sedmog razreda, a u konkurenciji djevojčica pehar je pripao Ivi Špac, učenici šestog razreda.

Slatku nagradu - vrećice Lino višebojac pilowsa, osvojili su učenici 3a razreda koji su imali najljepše ukrašenu učionicu.