Sri04082021

Posljednje izmjene03:35:19 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Školski sport ''Univerzalna športska škola''

''Univerzalna športska škola''

univerzalna-skola-sporta-5

Danas je u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu, sportskim programom u kojem su sudjelovali učenici škole, obilježen početak "Univerzalne športske škole" u novoj školskoj godini.

Riječ je o projektu koji na razini Hrvatske provodi Hrvatski školski športski savez, a s ciljem da se u sportske aktivnosti uključi što više učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji će raditi pod stručnim nadzorom profesora kineziologije.

Tim su povodom u školi boravili Franjo Arapović, predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza i Predrag Štromar, župan Varaždinske županije koja u potpunosti podržava i sufinancira održavanje Univerzalne športske škole na županijskom području.

U Varaždinskoj je županiji od 40 osnovnih škola u projekt uključeno njih 18, a upravo je u ivanečkoj školi u projekt uključeno najviše djece u županiji. Među tih 18 škola uključenih u ovaj program su i dvije škole s lepoglavskog područja - Osnovna škola "Ante Starčevića" iz Lepoglave i Osnovna škola "Ivana Rangera" iz Kamenice.

U planu je da se tijekom iduće dvije godine u projekt uključe i ostale škole na županijskom području.

Fotografije: Arhiv Varaždinske županije