Uto07072020

Posljednje izmjene03:36:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Školski sport Učenici obilježili Olimpijski dan

Učenici obilježili Olimpijski dan

hod1

Povodom obljetnice osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora koji je osnovan 10.rujna 1991. godine, pokrenuta je športska manifestacija pod nazivom Hrvatski olimpijski dan. Cilj ove manifestacije je masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima svakog čovjeka, a naročito djece i mladih.

Tako je i u školama na području Lepoglave u petak 10. rujna, sve bilo u znaku tjelesnih aktivnosti. Učenici osnovne škole Izidora Poljaka iz Višnjice pješačili  su sa svojim učiteljicama do Trakoščana, gdje su se uspeli do dvorca, a za nagradu učenici i pratitelji dobili su besplatan ulaz u najljepši dvorac u Hrvatskoj, gdje su uživali u prekrasnim izvornim interijerima: dvorane, knjižnice, blagovaonice, spavaonice, gostinjske sobe, atelier i u mnoštvu drugih zanimljivosti.

S obzirom na kišovito vrijeme prošlog petka, učenici osnovne škole Ivana Rangera u Kamenici, sudjelovali su u sportskim aktivnostima u školskoj dvorani. A niži razredi osnovne škole Ante Starčevića iz Lepoglave, Hrvatski olimpijski dan prebacili su na utorak, 14. rujan i obilježili ga pješaćenjem na Ivan brdo, dok su se viši razredi zaputili prema Šumecu.