Uto14072020

Posljednje izmjene03:22:05 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Školski sport Lepoglavčani na Međunarodnoj školi nogometa

Lepoglavčani na Međunarodnoj školi nogometa

offs-bednja-1

Na Bednji je od ponedjeljka, 23. kolovoza s radom počela Međunarodna otvorena zabavna škola  nogometa koju već treću godinu za redom uspješno organizira Cross Cultures Project Association. Na nogometnom igralištu se okupilo 250 hrvatske i slovenske djece iz Vidma i okolice te iz Bednje, Vrbna, Cvetlina, Lepoglave, Višnjice, Kamenice i Žarovnice.

U ime domaćina, općine Bednja, nazočnima se obratio načelnik Mirko Bistrović, naglasivši ovu školu nogometa prije svega kao školu prijateljstva:

{play}Radio_vijesti/bistrovic-offs-bednja.mp3{/play}

Gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić istaknuo je da se razvoj potencijala i suradnje bilo koje lokalne sredine mora temeljiti na mladima te dodao:

{play}Radio_vijesti/skvaric-offs-bednja.mp3{/play}

Dogovor o organizaciji ove škole  još u svibnju ove godine potpisali su čelnici Bednje, Videma i Lepoglave Mirko Bistrović, Friderik Bračič i Marijan Škvarić te ravnatelji triju škola Helena Šegula, Sanja Majcen i prof. Ratko Tomić. Uz Velimira Subana, zemaljskog kordinatora projekta Otvorene zabavne škole nogometa za Hrvatsku, na svečanom otvorenju je prisustvovao i Zlatko Koračević, saborski zastupnik.

 

Kroz tih 5 dana igre, zabave i sporta, djeca će imati priliku da uz nogometne vještine steknu i nova znanja o značenju bavljenja sportskim aktivnostima. U utorak i srijedu djeca će se družiti i trenirati u Bednji, a od četvrtka do subote na igralištu u Vidmu.
Iduće godine domaćin škole bit će Lepoglava.